Foto: Bildbyrån

FotbollDirekt har tidigare berättat att Hammarby jobbat för att få tre ståplatssektioner på Tele2 Arena nästa säsong. Nu är det klubbat och klart.
”Efter att ha utrett frågan, och funnit att inga formella hinder fanns, har beslut tagits att den norra kortsidans övre etage kommer att bli klacksektion från och med starten av Allsvenskan 2018”, skriver klubben på sin hemsida. 

Hammarbys klacksektioner har varit en omdebatterad fråga i dess supporterled en längre tid. I oktober 2016 gick klubben ut att man planerade att flytta klackläktaren från långsidan till kortsidan (nedre och övre) med start säsongen 2018.

Men under årsmötet i mars röstades en annan lösning fram av medlemmarna. Klubben skulle i stället utreda möjligheten att behålla klacksektionen på långsidan, som många fans anser vara en del av Bajens identitet, men utöka kortsidans utrymmen till både övre och nedre etage.

I dag blev det klart att så blir fallet på Tele2 Arena till nästa säsong.

Så här står det att läsa på klubbens hemsida.

”Sedan en tid har frågan om att införa en ny klacksektion på den norra övre kortsidan diskuterats och vid årsmötet i mars i år beslutade medlemmarna att klubben skulle utreda möjligheten att addera en sådan sektion. Efter att ha utrett frågan, och funnit att inga formella hinder fanns, har beslut tagits att den norra kortsidans övre etage kommer att bli klacksektion från och med starten av Allsvenskan 2018.”

”Hammarby ser också bildandet av denna nya klacksektion som ett viktigt led i det publikrekryteringsarbete klubben bedriver och en grund för att öka vårt publiksnitt ytterligare.”

”Utformningen av läktaren kommer vara densamma som våra två aktiva sittplatssektioner som innebär att stolarna kommer vara kvar på läktaren och inga räcken kommer att installeras. Dock kommer ett nytt räcke allra längst fram på läktaren.”

”Detta innebär att Hammarby Fotboll från och med säsongsstart i Allsvenskan 2018 kommer att ha tre klacksektioner; västra långsidan samt norra kortsidan (nedre och övre etage).”