Östersund har redan gått vidare i från Europa Leagues gruppspel. Men slå allt av belåtna miner ur hågen. Östersunds ordförande har påmint Hertha Berlins chefer om att man ska göra allt för att ta revansch på hela Tyskland!
– Jag har lovat revansch för 4-4 mot Tyskland 2012. Den här gången ska vi vinna, skrockar Kindberg för FotbollDirekt.se.

Bortamötet med Tyskland i VM-kvalet för fem år sedan är ett av Sveriges starkaste resultat i modern tid. 4-4 rankades direkt som en smärre bragd.
När nu Östersund möter Hertha Berlin på just Olympia stadion – som var spelplats i den där tidigare klassiska matchen – så låter han emellertid inte helt nöjd. Trots ett klassiskt resultat så pratar alltid så frispråkige Daniel Kindberg om revansch.

– Ja, men det är så jag ser det. Matchen är klassisk. Otrolig! Men den här gången ska vi vinna. Nej, men jag vill inte alls, inte det minsta prata om att allting är klart. Vi kan säkra gruppsegern så den gäller verkligen någonting, säger Kindberg till FotbollDirekt.se.
– Hur många gånger möter man en bra klubb från Bundesliga på bortaplan? Vi ska göra reklam för Östersund. Det spelar ingen roll alls för oss att vi redan har gått vidare, den här matchen tar vi på precis lika mycket allvar ändå, säger han inför mötet med en klubb som endast är fem poäng från topp-6 i en av världens bästa ligor.

– Vad Berlin-människorna har sagt om att jag pratar om revansch? De har väl skrattat och gjort det ansträngt. Det är klart att det här känns för Hertha. De har väl 24 gånger större omsättning än oss och är utslagna. Sådant är så klart inte roligt och det måste man ha respekt för.

Vad hade du själv känt om du hade varit på andra sidan inför den här kvällen?
– Ja, du…föreställ dig det. Nej, du inte glad. Det hade varit svårt att hantera. Jag tror Hertha kommer att komma med ordinarie lag, det handlar ju om så djävulskt mycket heder. De kommer att vilja slå oss ordentligt.

Och så många människor som reser i från Östersund och regionen. Tusentals.
Thomas Wassberg finns ju bland annat med på det tåg som rullar på inlandsbanan ner till Berlin. Så många som 2 000 fans ska finnas på plats på Olympiastadion i kväll.
– Det är otroligt. Och en sådan som Wassberg. Det är så hedrande att en sådan legend tar sig tid, liksom alla andra människor som gör det och svarar på frågan om han känner sig som kungen över Jämtland?
– Nej, men alltså. Nej, jag vill vara jordnära. Det går bra nu och då är allt så lätt. Men jag kan prata med alla. Jag är en bonndräng som kan gagga med alla, vanliga människor eller direktörer. Ah, det spelar ingen roll och ska ju inte göra det. Det får inte göra det.