Foto: Bildbyrån

Brwa Nouri hade chansen att skjuta Östersund till gruppsegern i Europa League, men straffen i 86:e minuten borta mot Hertha Berlin vid ställningen 1-1 var inte tillräckligt bra och ÖFK får nu nöja sig med en andraplats. Efteråt var Nouri besviken, men också mäkta imponerad av de 3 000 Östersundsfans som fanns på plats på Olympiastadion.
– Det kändes som att de hördes mest. Vad ska jag säga, det är obeskrivligt, konstaterar Nouri för Kanal 9.

Redan inför sista Europa League-omgången var Östersund klart för sextondelsfinal. När de nu drabbade samman med ett redan avsågat Hertha Berlin på bortaplan gällde seger för att garanteras gruppvinsten.

I den 58:e minuten gav Sotirios Papagiannopoulos Östersund ledningen, men bara tre minuter senare kvitterade hemmalaget. Värre blev det kort därpå när rapporterna från Ukraina talade om att Athletic Bilbao var i ledning mot Zorya Luhansk, vilket innebar att baskerna där och då var gruppvinnare.

Därför fick Brwa Nouri en jättechans i den 86:e minuten då domaren pekade på straffpunkten efter att Ken Sema åkt i backen. Nouri, som tidigare i såväl kvalet som gruppspelet varit säkerheten själv från elva meter, slog nu en svag straff som Jürgen Klinsmanns 20-åriga son Jonathan Klinsmann räddade.

Matchen i Berlin slutade 1-1 och då Athletic Bilbao vann med 2-0 får Östersund nöja sig med en andraplats, men också räkna med en tuffare lottning i slutspelet.

– Nu får vi de bästa lagen. Det är kul och utmanade, konstaterar Nouri som dock är ledsen över straffmissen.

– Självklart är jag besviken att jag inte gjorde mål när det verkligen gällde. Man får försöka zooma ut och se att vi gjort något bra, men det svårt just nu, säger kaptenen till Kanal 9.

Östersund som tidigare under gruppspelet charmat fotbolls-Europa med sin passningsorienterade fotboll hade i ett regnigt Berlin svårt att komma till sin rätt, mycket på grund av den svårbemästrade gräsplanen.

– Ja, den var hård och studsig, men jag tycker att vi klarar det ganska bra ändå. Vi möter ett bra lag och vi kan vara stolta, säger Nouri som ändå har svårt att släppa straffmissen.

– Vi hade chansen att komma etta, men jag hade tagit att komma tvåa om någon sagt det innan gruppspelet startade. Vi ska vara glada, men det är svårt just nu. Vi kunde tagit tre poäng och komma etta i gruppen, så det är synd att jag inte gjorde mål.

Något som gladde Nouri desto mer var den stora tillresta Östersundsklacken. På den folktomma Olympiastadion som rymmer närmare 75 000 åskådare var det de 3 000 ÖFK-fansen som utmärkte sig, något Nouri uppmärksammar för Kanal 9.

– Det kändes som att de hördes mest. Det är fantastiskt. Vad ska man säga, det är obeskrivligt.