• Publicerat 6 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Lucas Hägg-Johansson har den senaste säsongen varit förstamålvakt i Kalmar. 23-åringen har tidigare berättat om sin bakgrund som Malmö FF-supporter och nu kan han göra en känslig övergång då IFK Göteborg enligt GT vill ersätta Pontus Dahlberg med skåningen.

Det mesta talar för att Pontus Dahlberg lämnar IFK Göteborg. FotbollDirekt kunde förra veckan berätta att 18-åringen skulle flyga till London för att träffa Watford och i går uppgavs han vara på plats enligt Sky Sports som rapporterade att det troligen blir engelsmännen som vinner racet om jättelöftet.

IFK Göteborg ska enligt tv-kanalen få runt 33 miljoner kronor av Watford, vilket är viktiga pengar för ett Blåvitt som haft det tungt ekonomiskt.

Vid en försäljning av Dahlberg ska IFK Göteborg ha Lucas Hägg-Johansson som huvudspår, detta enligt GT. 23-åringen tog i år över platsen som förstamålvakt i Kalmar och nu ska han alltså intressera Blåvitt.

Hägg-Johansson är från Skåne och har tidigare berättat att han stått i Malmö FF:s klack då MFF varit klubben i hans hjärta.

– Malmö är stora där nere och både farsan och morfar håller på MFF. Så det är inte så konstigt att det blev mitt lag med, har tidigare han sagt till Aftonbladet.

Hägg-Johansson sitter på utgående kontrakt och kan därmed lämna som Bosman.