Dennis Widgren, 23, har varit given i Östersunds framgångar från division 2-tiden till Europa League-framgångarna. Men någon biljett till Janne Anderssons vinterturné blev det ändå inte för vänsterbacken. 
– I slutändan betyder det att jag måste vara ännu bättre nästa säsong, säger han till FotbollDirekt.se. 

I morgon kan Östersunds FK sensationellt nog säkra gruppsegern i Europa League. Men redan i går hade Sotirios Papagiannopoulos och Ken Sema anledning att fira – när Janne Andersson presenterade den svenska januaritruppen.

En annan Östersundsspelare som hade hoppats få ett samtal var vänsterbacken Dennis Widgren. 23-åringen har spelat i ÖFK sedan tiden i divison 2 och mer eller mindre varit bofast i Graham Potters elva under alla dessa år. Men trots starka insatser under säsongen – både i allsvenskan och i Europaspelet – så räckte det inte den här gången. Den enda renodlade vänsterbacken i truppen blev AIK:s Rasmus Lindkvist.

– Man ska inte bli för besviken på uttagningar. Man får se till sig själv och vad man kan göra bättre i stället. Samtidigt ville Janne kanske ha spelare med andra kvaliteter, men i slutändan betyder det att jag måste vara ännu bättre nästa säsong, säger han till FotbollDirekt.se.

Widgren är halvnorsk och har tidigare uttalat sig för Nettavisen om en eventuell framtid som norsk landslagsman i stället.

– Jag skulle blir väldigt smickrad om Norge är intresserat. Jag kan också tänka mig att spela för Norge om det blir aktuellt.

Vad säger du om Norge och Lars Lagerbäck ringer i morgon? 

– Det är svårt att prata om när jag inte har något att ta ställning till. Om frågan skulle komma får vi ta det då.

Men du stänger inte dörren? 

– Dörren står väl på glänt kan man säga.

I morgon kan ÖFK säkra gruppsegern i Europa League borta mot Hertha Berlin. För Widgren har det varit lärorikt att ställas mot så starkt internationellt motstånd under sommaren och hösten.

– Erfarenheten man får av att spela dessa matcher är något som inte går att få i Allsvenskan. Trycket, pressen och den internationella spelstilen är något annat. Det var som när jag mötte Williams (bilden) i Athletic Bilbao. Där fick jag anpassa mig eftersom han har en extrem snabbhet, och det är väl något jag själv tycker att jag är duktig på – att anpassa mitt spel efter motståndarna jag möter.

Hertha Berlin ligger sist i gruppen och har inget att spela för. Men Widgren ser ingen risk för underskattning, även om hemmalaget mycket väl kan ställa sitt b-lag på banan.

– Visst är det svårt att veta hur de kommer att ställa upp. Men vi går in för det som inför vilken match som helst. Vi har en ambition av att spela vårt spel och vet att varje match i Europa är jättetuff. Men vi vill vinna matchen och vinna gruppen.

Redan på tisdagskvällen satte sig 400 ÖFK-supportrar på ett chartrat tåg till Berlin. Och ytterligare supportrar lär sluta upp via andra resvägar.

– Det är helt fantastiskt och visar vilket stöd och engagemang våra fans visar oss. Fansen är det viktigaste vi har och de visar verkligen att de bryr sig.