Foto: Bildbyrån

Som väntat blir det Jimmy Thelin som tar över Elfsborg. Tränaren presenterades under onsdagskvällen och har skrivit på ett treårskontrakt.
– Det har varit intensiva förhandlingar, konstaterar Thelin på presskonferensen. 

I fjol gjorde Jimmy Thelin sin första allsvenska säsong som tränare med sitt Jönköpings Södra. Smålänningarna klarade då det allsvenska kontraktet, men i år tvingades laget till kvalspel och väl där visade sig Trelleborg vara det bättre laget.

Thelin följer dock inte med ner i superettan. I stället har han kritat på ett treårskontrakt med Elfsborg som manager. Vid sin sida kommer han ha Tobias Linderoth som tränare och Miguel Angel Beas Martinez som assisterande tränare. Det hela offentliggjordes på en presskonferens under onsdagskvällen.

– Jag fick en hint i somras. Därefter skötte Elfsborg och Jönköping det väldigt snyggt. De respekterade att jag var inne i en säsong och väntade med att kontakta mig till efter säsongen. Elfsborg gick också rätt väg genom att kontakta J-Södra först. Efter Trelleborgsmatchen i Jönköping har det varit intensiva förhandlingar. Jag ser fram emot att bidra med så mycket som möjligt i en så här fin förening. Det är en stor ära och det känns väldigt positivt, säger 39-åringen på presskonferensen.