• Publicerat 6 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Arnór Traustason lämnade IFK Norrköping förra sommaren och Östgötaklubben fick inte bara drygt 20 miljoner för islänningen utan även en vidareklausul, som dock inte kommer ge ”Peking” några pengar vid en flytt till Malmö FF.
– Det är inte troligt att Malmö nu betalar mer än Rapid Wien gjorde då, säger ordförande Peter Hunt till NT.

När IFK Norrköping vann SM-guld 2015 var islänningen Arnór Traustason en av de viktigaste spelarna. Tillsammans med Emir Kujovic och Christoffer Nyman lämnade yttern ”Peking” sommaren 2016.

Traustasons flytt till Rapid Wien gav Norrköping drygt 20 miljoner kronor och dessutom en vidareklausul.

Efter ett år i Österrike gick Trautasons flyttlass vidare till AEK Aten där det dock inte alls fungerat och 24-åringen uppges nu vara mycket nära en flytt till Malmö FF. Då kommer dock inte vidareklausulen gälla för IFK Norrköping. Det berättar ordförande Peter Hunt för NT.

– Vi har en klausul, men som i nästan alla transferklausuler ger den oss rätt till en del av ersättningen på det netto som överstiger det vi sålde honom för. Och det är inte troligt att Malmö nu betalar mer än Rapid Wien gjorde då. Det här är det normala i 99 fall av 100 och det känns uteslutet att det i så fall skulle handla om mer pengar nu.

För samma tidning konstaterar Hunt att Norrköping inte jobbat på att försöka värva Traustason.

– Nej, det har inte varit aktuellt för vår del. Det är oklart med hans form nu när han inte spelat så mycket, vi tycker att vi har bra spelare på de positionerna och dessutom är han inte en den allra billigaste spelaren att ta in heller.