Foto: Bildbyrån

FotbollDirekt kunde förra måndagen avslöja att Östersund jagar Dino Islamovic. Under onsdagskvällen bekräftades värvningen.

Efter fem år utomlands i Fulham och Groningen återvände Malmö FF-fostrade Dino Islamovic till svensk fotboll då han inför årets säsong kritade på ett ettårskontrakt med Trelleborg.

Väl i superettan gjorde 23-åringen succé. Åtta mål blev det i seriespelet och väl i kvalet mot Jönköpings Södra var det anfallaren som sköt det så viktiga 1-1-målet i returen, vilket skickade TFF till allsvenskan.

Islamovic lämnar nu Trelleborg. FotbollDirekt kunde förra måndagen avslöja att Östersund vill värva anfallaren och senare samma kväll konstaterade Islamovic följande för FD:

– Det är klart att det är kul att en sådan klubb är intresserad av mig. Jag har pratat med Östersund och det är definitivt intressant. Jag läste också att han (Kindberg) sa att ingenting är klart, men det är så klart intressant.

Nu är affären i hamn. Under onsdagskvällen bekräftade Östersund att de värvat Islamovic.

– Det är en riktigt bra forward som är väldigt teknisk och kan göra spektakulära mål. Han hjälpte verkligen Trelleborg till allsvenskan. Han har en enorm potential och det känns som han kommer att utvecklas hos oss i ÖFK. Jag tycker att han passar in i vårt lagbygge, säger ÖFK-tränaren Graham Potter till osdsport.se.

Odds på svensk fotboll - från Allsvenskan till Division 5! Bli kund hos Coolbet och få gratisspel varje vecka hela året ut!