Chinedu Obasis kontrakt med AIK går ut. Parterna är långt i från överens om en fortsättning. Nu kan Obasi hamna i MLS – enligt uppgifter till FotbollDirekt så är Mikael Stahres nya klubb San Jose Earthquakes intresserade av AIK-stjärnan.

Chinedu Obasi kom tillbaka till AIK i somras efter ett halvår i kinesiska Shenzhen FC. Kontraktet som gällde för höstsäsongen går nu ut, och ingenting talar för en fortsättning i Gnaget.

FD skrev i går om hur AIK sträckt sig långt för att få till en förlängning med stjärnan, som har meriter från Bundesliga-klubbar som Schalke och Hoffenheim.

Nu finns intresse från två klubbar i MLS, något FotbollDirekt skrivit om tidigare. Enligt uppgifter till FD så är en av klubbarna San Jose Earthquakes.

LÄS: Lämnade för två år sedan – AIK kan värva tillbaka sin tidigare stjärna 

San Jose tog nyligen tog in Mikael Stahre som tränare. Klubben har även värvat vänsterbacken Joel Qwiberg från Brommapojkarna och uppges visa intresse för Djurgårdens Magnus Eriksson.

För Obasi kan en flytt till San Jose vara ett tänkbart alternativ inte minst av sociala skäl, då han har familj i Kalifornien. Samtidigt har varje MLS-klubb en fastställd lönebudget från ligan att förhålla sig till, och frågan är om man har råd med anfallsstjärnan.

Chinedu Obasi hann med nio matcher och fem mål i allsvenskan för AIK under hösten 2017.