Josh Wicks sitter på ett utgående kontrakt och förhandlingarna med Sirius står stilla. Nu kan FD avslöja att nyinflyttade Dalkurd visar intresse för målvakten.
– Han har gjort sig ett namn i Sverige och det är inte konstigt att klubbar är intresserade, säger agenten Andreas Kouvatsis till FotbollDirekt.se. 

Sirius ser ut att få leta efter en ny målvakt i vinter.

Amerikanen Josh Wicks, 34, har ett utgående avtal med klubben och i dagsläget talar ingenting för att parterna ska komma överens.

– Vi har gett det bästa budet i Sirius historia till honom, och duger inte det så kan vi inte göra så mycket mer, sa tränaren Kim Bergstrand till Upsala Nya Tidning för en månad sedan.

Wicks var dock inte nöjd med budet och sedan dess har det varit tyst från Sirius, och inget nytt bud har inkommit, berättar agenten Andreas Kouvatsis.

– Om inte Sirius kommer med ett bättre erbjudande så talar väl ingenting för en fortsättning just nu, säger han till FotbollDirekt.se.

– Just nu är han hemma i USA. Det kan bli vad som helst nästa säsong, både utlandet och Sverige, men det är klart att han gjort sig ett namn här och det är inte så konstigt att svenska klubbar är intresserade. Det är väl en tre-fyra klubbar som hört av sig.

Enligt källor till FD finns Wicks med på den nya lokalrivalen Dalkurds önskelista. Dalkurd letar en ny förstemålvakt efter att Frank Pettersson nyligen lämnat för Jönköpings Södra. Agenten vill inte kommentera FD:s uppgifter, men menar att den klubb Wicks väljer bör vara beredd att satsa på honom som förstavalet.

– Det är alltid en kamp om startelvan, men det är klart att han ska vara förstamålvakt. Han har varit en av allsvenskans bästa målvakter och det finns inte många andra i Sverige som man kan säga är speciellt mycket bättre än Wicks, säger Kouvatsis.´till FotbollDirekt.se.