• Publicerat 5 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Östersund har sportsligt svarat för ett fantastiskt 2017. Nu beröms även lagets fans – av polisen i Östersund.
”Ni visar vad en riktig supporter är”, skriver de på sin Facebook.

Så sent som i fjol var Östersund allsvensk nykomling. Ett drygt år efter klubbens första allsvenska premiär någonsin vann laget Svenska cupen och därmed kvalificerade de sig för Europa League-kval.

Ingen hade väl då trott att de skulle slå ut lag som Galatasaray och grekiska Paok för att kunna kvalificera sig för gruppspelet, men så blev det.

Väl i gruppspelet har Jämtlandslaget visat sig vara en av de stora överraskningarna och redan inför sista omgången på torsdag är ÖFK klart för sextondelsfinal.

Men det är inte bara på det sportsliga planet som Östersund imponerat. Nu skickar polisen i Östersund en hälsning till ÖFK-fansen.

”Som företrädare för polisen i Östersund vill jag rikta ett tack till er i Falkarna (officiella supportergruppen) för att ni står upp för den GODA supporterkulturen. Vi tycker att samverkan med er har fungerat bra under säsongen och jag hoppas att det får fortsätta under många år till. Ni som står varje match och hejar fram ert lag och skall vara viktiga förebilder för de unga och visa vad en riktig supporter är. Ni visar genom agerande och sånger att det blir en bättre stämning om man älskar sitt eget lag och inte hatar det andra laget”, skriver polisen Richard Östman på Facebook och ger ett särskilt beröm till Östersunds fanskara som var på plats i Bilbao när laget förlorade med 1-0 mot baskerna.

”Ni som var på plats i Bilbao är de hittills bästa supportrar de haft på besök i sin stad. Jag kan bara hålla med eftersom även jag var på plats och företrädde svensk polis”, skriver Östman.