AIK är klara för Dubai. För fjärde året i rad lägger nu den allsvenska tvåan sin vintercamp till Förenadearabemiraten. Lyxigt men det handlar inte om någon bjudresa.
– Vi betalar själva och känner som vi har konstaterat tidigare att sportsligt är det här det bästa för oss, säger AIK:s sportchef till FotbollDirekt.se.

I flera år har AIK förberett sig nere i Mellanöstern och med lika många år av allsvenska topplaceringar.
Nu händer det alltså igen. Trots kritik mot resmålet och ett land som brister i mänskliga rättigheter – och trots att norska mästarna Rosenborg så sent som i dag valt att avstå på grund av stora protester från sina fans.
– Det blir Dubai för AIK. Vi har tittat på flera alternativ men kommit fram till att det här är det bästa för AIK, säger Björn Wesström och reflekterar över Rosenborgs backande:

LÄS: RESER DIREKT FRÅN AIK
– Våra medlemmar har visat sitt stöd på det senaste medlemsmöte vi har haft. Ett stöd som ligger till grund för att vi enbart ska titta på vad som är sportsligt bäst för AIK. Och ser vi till Dubai så har vi kommit fram till att vi totalt sett för AIK inte hittar något som bättre uppfyller våra syften, säger han och pekar bland annat på att det senaste lägret där nere i början av året motsvarade alla förväntningar (bilden).

LÄS: RÄCKTE INTE TILL FÖR AIK – KAN HAMNA HOS KONKURRENT

AIK markerar även vidare i frågan på sin officiella hemsida:
Vid AIK Fotbollsförenings senaste årsmöte röstade medlemmarna för att klubben ska prioritera de sportsliga förutsättningarna i valet av plats för träningsläger. Även vid nästa årsmöte kommer medlemmarna att kunna påverka denna fråga. Lägret värderas som försäsongens spetsaktivitet i AIK:s jakt på en titel och en gruppspelsplats i Uefa Europa League 2018/2019”.

På det svarar AIK:s sportchef på den känsliga frågan om det är en form av ”bjudresa” som möjligen avgjort till Dubais fördel (?) med tanke på att ett träningsläger många gånger kan kosta upp till 1 000 000 kronor för en allsvensk klubb.
– Vi betalar för vårt träningsläger. Det här handlar inte om att vi blir bjudna.

Med detta startar AIK:s säsong nu på allvar den 29 januari och tiotalet dagar framåt och hur den allsvenska tvåan kommer att hålla till på anläggningen Nad Al Sheba.

AIK startar även matchsäsongen på allvar. I fjol blev det IFK Göteborg direkt där nere.
– Det är inte klart ännu men vi vet att vi vill spela två matcher där nere, avslutar Björn Wesström.