Det ser förlorat ut för Chinedu Obasi i AIK. Stjärnans höga lönekrav har sannolikt knäckt chanserna till en fortsättning. I dag kan FD avslöja att stjärnan sagt nej till pengar som skulle göra honom till en av AIK:s högst avlönade genom tiderna.
– Vi har velat komma i mål men har uppenbart stått för långt i från varandra. Det skiljer helt enkelt för mycket för att det ska vara möjligt för att någon av parterna skall kunna acceptera föreslagna nivåer, säger Björn Wesström till FotbollDirekt.se.

Efter förra säsongen försvann Chiendu Obasi hastigt från AIK och hamnade i Kina.
Så återkom han överraskande i somras och blev på nytt till stora delar en framgång för AIK. Obasi imponerade stort i många matcher även om delar av hösten blev svagare på grund av skadeproblem.

Men under hela tiden sedan återkomsten har hans framtid hängt i luften, liksom under den första sejouren.
Förhandlingar har pågått men inte resulterat i någonting och det är ett namn som skruvat upp värdet rejält på sig själv. FotbollDirekt avslöjade i somras när han kom att han då fick en lön på uppemot 150 000 kronor, inklusive bil och boende.

LÄS OCKSÅ: AIK går mot strömmen – ger här svar på tal 

I dag kan FotbollDirekt avslöja att stjärnan har varit erbjuden rekordpengar av AIK för en fortsättning men tackat nej. Enligt vad FD erfar har AIK varit beredda att göra honom till klubbens bäst betalde spelare med en lön på över 200 000 i månaden. Belopp som överhuvudtaget skulle göra honom till ett av AIK:s högst betalda namn någonsin.

Trots det uppges parterna ha varit – och fortfarande vara – långt ifrån varandra.
Obasi som har varit i både Bundesliga och i Kina. Obasi som i Tyskland i Schalke uppges ha haft en årslön på omkring 15 miljoner kronor och i kinesiska Shenzhen drog in 125 000 euro i veckan, cirka 1,2 miljoner kronor.
Detta enligt uppgifter i olika utländska medier.

Och den nigerianske 31-åringen vet uppenbarligen hur man säljer sig dyrt, så dyrt att han sannolikt skulle hamna i absolut allsvensk lönetopp när han nu sagt nej till det han har sagt nej till ifrån AIK-håll.

Frågan nu är om alla möjligheter till ännu en väg framåt är borta mellan AIK och Obasi?
AIK:s sportchef Björn Wesström:
– Förhandlingar är förhandlingar och detaljerna är mellan oss och spelaren men klart är att vi har lagt ett bud vi är stolta över att kunna presentera och ändå har vi inte kommit i mål, säger Wesström till FotbollDirekt.se och hoppas att stjärnan kan vara beredd att backa:

– Vad vi vet så har han ju inte skrivit på för någon annan klubb ännu. Vi har velat komma i mål med det här och det är min uppfattning att Obasi också velat. Chansen finns ju fortfarande men då behöver någon av parterna göra ett rejält avsteg från de förutsättningar som respektive part presenterat för varandra.