Foto: Bildbyrån

Häckens anfallsstjärna Alhassan Kamara reser på onsdag ner till Sierra Leone och har samlat in tröjor från de allsvenska lagen för att ge till barnen i hemlandet. Malmö FF-spelarna har bidragit med flest tröjor. 

I dagarna sätter sig Häckens anfallare Alhassan Kamara på ett flyg ner till Sierra Leone för att besöka sitt hemland. Men det är inte bara semester för 24-åringen.

Kamara har även sett till att samla in matchtröjor från de allsvenska lagen och även fått in tröjor från utlandet. Malmö FF är den klubb som gett ifrån sig flest tröjor då Markus Rosenberg, Carlos Strandberg, Behrang Safari och målvakten Fredrik Andersson gett varsin matchtröja till Kamara.

Tröjorna kommer att delas ut till barnen i Sierra Leone och Kamara känner sig hedrad över de allsvenska spelarnas fina gest.

– Jag har hört av mig och frågat. Alla tycker att det är en bra grej. De är bara glada att ge bort tröjorna. Det är många som hör av sig och vill skicka. I dag (söndag) skickade Ofori (Ebenezer, Stuttgart) sms, så jag kommer få tre tröjor därifrån innan jag åker ner med dem på onsdag. De är glada att göra det här för ungdomarna i Sierra Leone, säger Kamara till GP.

Här är samtliga spelare som gett sin tröja till Kamara:

Malmö FF: Carlos Strandberg, Markus Rosenberg, Behrang Safari, Fredrik Andersson

AIK: Henok Gotiom, Stefan Ishizaki

Kalmar FF: Mahmoud Eid, Papa Diouf

Häcken: David Engström

GIF Sundsvall: Peter Wilson, Noah Sonko Sundberg

Östersund: Gabriel Somi, Samuel Mensah

Djurgården: Aliou Badji, Tino Kadewere

Juventus: Mattias Andersson

AGF Århus: Tobias Sana

Chicago Fire: David Accam, Bastian Schweinsteiger

NEC Nijmegen: Jordan Larsson

Landslaget: Isaac Kiese Thelin

(Källa: GP)