Foto: Bildbyrån

Pontus Dahlberg uppges högaktuell för så väl Napoli som Watford. I dag står det klart att Champions Leagueklubben, Emil Forsbergs RB Leipzig, finns med i bilden om Blåvitts tonårsstjärna som värderas till 35-40 miljoner. 

Redan i början av året började större rubriker komma kring en kille som bara några månader senare i den allsvenska premiären skulle göra sig ett namn direkt mot Malmö FF.
En månad innan den allsvenska premiären avslöjade sedan Expressen hur utländska akademier redan då ingående tittade på Pontus Dahlbergs namn.
Enligt GT:s uppgifter då hade klubbar som Arsenal, Sunderland och RB Leipzig på akademinivå hållit sig framme kring den allt mer växande Blåvittalangen.

Sedan dess har mycket hänt och i dag kan FotbollDirekt avslöja hur Leipzig a-organisation nu finns med i bilden kring Dahlberg – en klubb som för bara ett par år sedan gjorde en affär som i dag är en av de bästa i klubbens korta historia när man tog Emil Forsberg från Malmö FF för 35 miljoner. En affär som är så stor som en av de största någonsin i allsvenska fotbollen.
Och nu kan man alltså vara på väg mot en liknande deal igen – men den här gentemot IFK Göteborg och ett namn som är värderat till snarlika pengar.

Vid den tidpunkten höll Dahlberg emellertid distans till bland annat Leipzigs intresse – mycket för att det då var på akademinivå.
– Det är roligt när klubbar hör av sig, men jag får så bra träning och matchmiljö i Blåvitts A-lag och det slår de klubbarna som hört av sig. Allsvenskan är en väldigt bra miljö att utvecklas i.

Enligt FD:s uppgifter liksom Expressens uppgifter så har Dahlbergs representanter än så länge träffat människor från Napoli och Watford men ännu så länge inte från den nya tyska storklubben som utmanar i Bundesligatoppen, liksom gör en lovande första Champions League-start, senast utklassades Monaco borta med hela 4-1.

Leipzig målvaktssituation gör i nuläget Peter Gulacsi till etta. 27-åringen har i höst gått och blivit aktuell för både Arsenal och Chelsea.
Bakom ungrarens namn finns 37-årige schweizaren Fabio Coltorti och landsmännen i Yvon Mvogo, 23 och Philipp Köhn, 19.

FotbollDirekt.se har försökt nå sportchef så väl Pontus Dahlberg som Mats Gren och hans agent Per Jonsson, utan resultat.