Foto: Bildbyrån

U-landslagsmannen York Rafael har testats av AIK flera gånger, senast i träningsmatch i slutet av november. Nu ska jättetalangen träna med en annan allsvensk klubb – Örebro SK.
– Jag kan bekräfta att han kommer vara där nästa vecka och träna med laget, säger spelarens agent Michael Kallbäck till FotbollDirekt.se. 

18-årige York Rafael har redan allsvenskt spel med Gefle IF, en proffssejour i tyska Bochum och 15 U-landskamper på CV:t. Vänsterbacken som spelat division 1-fotboll med Sandvikens IF i år intresserar flera allsvenska klubbar.

I fjol vår tränade han med AIK, och när Gnaget för två veckor sedan stängde säsongen 2017 med träningsmatch mot Sollentuna så fanns han med från start.

I morgon startar en annan allsvensk klubb upp träningen efter en tids semester. Örebro SK börjar träna igen, och då kommer York finnas med ÖSK.

– Jag kan bekräfta att han kommer vara där nästa vecka och träna med laget, säger spelarens agent Michael Kallbäck till FotbollDirekt.se.

– Han kommer vara där hela veckan, bekanta sig med klubben och köra några pass. ÖSK kan vara ett bra steg för honom, precis som AIK kan vara det. Precis som klubbarna ser över sina trupper så behöver han se över sin situation och vad som kan vara bäst för hans utveckling.

York Rafael har tidigare varit på lån hos Gefle där han gjorde en allsvensk match i fjol. I år har det blivit 23 matcher för Sandviken i division 1. Men oddsen för att han spelar högre upp i seriesystemet nästa år är låga.

– Det är klart att det är dags för honom att ta nästa steg nu. Vi ser över olika alternativ nu, så får vi se vad det landar i, säger Michael Kallbäck.