Foto: Bildbyrån

Zlatan Nalic är ny tränare i svenska division 2-laget Prespa Birlik, men nu ser det även ut som att den gamla spelaren blir förbundskapten för det bosniska landslaget.
– De uppgifter jag har är att han kommer befinna sig där nere till och med imorgon, söndag, och sedan skulle vi höras av på måndag, säger Prespa Birliks ordförande Ercan Kerim till Sydsvenskan.

Efter bara ett halvår i Panathinaikos lånades Zlatan Nalic ut från den grekiska storklubben. Ny adress blev Sölvesborg och Mjällby sommaren 1993. Den bosniska spelaren blev sedan permanent i Mjällby och därefter stannade Nalic i Sverige.

Nalic utbildade sig sedan till tränare och han var med i Håkan Ericsons stab i U21-landslaget. Nu verkar 48-åringen vara redo för sitt eget landslag.

Nalic tog i november över Malmö-klubben Prespa Birlik i division 2, men nu väntas han även bli presenterad som Bosniens nya förbundskapten.

– Redan när vi skrev kontrakt med honom hade han fått signaler om den här möjligheten i Bosnien. I vår dialog var han tydlig med att om han skulle få jobbet i Bosnien så har han möjlighet att klara av båda uppdragen. Det går att köra parallellt, säger Prespa Birliks ordförande Ercan Kerim till Sydsvenskan och berättar vidare:

– De uppgifter jag har är att han kommer befinna sig där nere till och med imorgon, söndag, och sedan skulle vi höras av på måndag.