• Publicerat 1 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Sverige lottades i samma VM-grupp som Tyskland, men det kunde ha varit värre enligt lagkaptenen Andreas Granqvist, som lider med Island då de hamnat i samma grupp som Argentina, Kroatien och Nigeria.
– Jag är glad att vi slapp den, säger Granqvist till TV4.

Under fredagen lottades VM-grupperna i Ryssland och för Sverige blev det tre tuffa lag i form av Mexiko, Sydkorea och inte minst mardrömsmotståndaren Tyskland – som även är regerande världsmästare efter finalsegern mot Argentina 2014.

Trots den tuffa gruppen pustar ändå Sveriges lagkapten Andreas Granqvist ut. Island hamnade nämligen i samma grupp som Argentina, Kroatien och Nigeria, tre lag som mittbacken inte hade velat möta.

– Den gruppen ser otroligt tuff ut. Jag är glad att vi slapp den. Island ska ha en stor eloge om de tar sig vidare från den gruppen, säger Granqvist till TV4.

Om sin egen grupp konstaterar den nyblivna Guldbollen-vinnaren följande:

– Det är klart att Tyskland är otroligt svåra och de är favoriter, men jag tycker att med Mexiko och Sydkorea i gruppen ska vi ha chans att gå vidare. Förhoppningsvis som etta, men annars som tvåa. Det finns svårare grupper.