• Publicerat 1 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Avstånden i Ryssland är stora, och för den svenska fansen blev det värsta tänkbara efter fredagens VM-lottning då supportrarna tvingas resa 760 mil för att följa landslaget på plats. 

Sverige lottades i samma grupp som Tyskland, Mexiko och Sydkorea. Ingen drömlottning, men heller ingen mardrömslottning.

Värre är dock spelorterna. De svenska fansen tvingas nämligen till ett resande som heter duga.

Hela 760 mil måste supportrarna resa för att kunna följa Blågult på plats, detta då avståndet mellan de tre spelorterna Nizjnij Novgorod, Sotji och Jekaterinburg är gigantiska. Detta rapporterar Sportbladet. 

Camp Sweden, som är landslagets supporterorganisation, suckar över de långa resorna.

– Rent sportsligt hamnade vi i en helt okej grupp men avståndet är en mardröm för fansen, säger Lena Hunt, ordförande i Camp Sweden, till Sportbladet.

De svenska fansen har de senaste mästerskapen varit många och högljudda på matcherna och på så sätt skapat en fantastisk stämning. Trots avstånden tror Hunt att sommarens mästerskap även det blir en succé supportermässigt.

– Det är jag helt övertygad om, konstaterar Hunt samtidigt som hon är optimistisk till att resorna kommer bli smidiga.

– Vi åker tåg. Under Confederations Cup var det så att om man hade en matchbiljett så fick man ett slags ”supporter-ID” som gjorde att man fick åka gratis på tågen. Vi hoppas det blir likadant i VM, säger hon till Sportbladet.