• Publicerat 30 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Piotr Johansson och Deniz Hümmet slog båda igenom i Malmö FF:s ungdomsled. Efter ett succéartat år i Gefle jagas nu duon av IFK Göteborg. Detta uppger GT.

Nyligen blev Poya Asbaghi presenterad som IFK Göteborgs nya tränare. 32-åringen tog i slutet av maj över ett Gefle som då var hopplös jumbo i superettan, men smått sensationellt lyckades han rädda kvar laget i serien – och detta utan att ens behöva kvala.

Två av nyckelspelarna i årets Gefle var högeryttern Piotr Johansson (22) och anfallaren Deniz Hümmet (21). Den sistnämnde gjorde tolv mål under säsongen.

Båda spelarna kommer dessutom från Malmö FF:s ungdomsled. Hümmet har varit i MFF sedan barnsben och lämnade som proffs i franska Troyes innan han i år kom till Gefle.

Johansson kom till MFF från Skurup som 15-åring och efter att ha debuterat i allsvenskan för MFF 2014 har han varit utlånad till både Ängelholm och Östersund innan han inför årets säsong värvades till Gefle.

Nu uppger GT att Poya Asbaghi vill ta med sig Johansson och Hümmet till Blåvitt. Båda har ett år kvar på kontraktet och agenten Nima Modyr konstaterar följande för GT:

– Du är inte den första journalisten som ringer mig om de två. Alla i fotbollsbranschen vet att de har ett fantastiskt år bakom sig och intresset är väldigt stort. Men jag kommenterar inga klubbar.