Foto: Bildbyrån

Halmstad åkte i år ur allsvenskan. Nu drabbas klubben av ett rejält avbräck. Lagkaptenen Fredrik Liverstam har valt att lämna klubben.
– Jag behöver göra någonting nytt, säger mittbacken till Kvällsposten. 

Efter två år vardera i Helsingborg och Landskrona värvades Fredrik Liverstam till Halmstad inför 2013 års säsong. Efter uppflyttningen till allsvenskan i fjol förlängde mittbacken med ett år, men när nu klubben trillade ner i superettan följer Liverstam inte med.

29-åringen väljer nu att lämna Halmstad. Det berättar han för Kvällsposten.

– Det är ingen degraderingsfråga egentligen. Vi har trillat ur innan och man har varit med på resan att gå upp igen. Men jag behöver göra någonting nytt efter fem år så därför känns detta som rätt beslut, säger han till tidningen och fortsätter:

– Fem år är lång tid och HBK har slagit sig in i mitt hjärta och kommer alltid ha en speciell plats där. Det var verkligen inte ett lätt beslut. De har något spännande på gång och jag önskar dem all lycka i framtiden och det kommer bli bra till slut.

Liverstam har bott i Helsingborg under sin tid i HBK och med tanke på att Peter Larsson, som komiskt nog bodde i Halmstad under sina år i HIF, nu lämnat för just HBK behöver skåningarna en mittback. Något klart med Helsingborg för Liverstam är det dock inte.

– Jag stänger inga dörrar och är öppen för det mesta, men det finns ingen specifik klubb i nuläget, konstaterar 29-åringen.