Foto: Bildbyrån

Mjällby föll dramatisk i superettan-kvalet mot Örgryte. Nu står det klart att lagets stjärnanfallare Joel Enarsson lämnar. Men den tidigare Norrköpingsspelaren byter inte upp sig. 24-åringen har kritat på för division 1-konkurrenten Karlskrona.

Joel Enarsson värvades till IFK Norrköping från Mjällby inför 2015 års allsvenska. Anfallaren hade svårt att slå sig in i laget som hade Emir Kujovic och Christoffer Nyman på topp. Totalt blev det 13 matcher, varav en från start, under debutåret i allsvenskan.

Värre blev det våren 2016 då Enarsson bara noterades för två inhopp och trots att såväl Kujovic som Nyman försvann under sommaren gick Enarsson till Sundsvall, ett kontrakt som varade säsongen ut.

Inte heller i ”Giffarna” lyfte det för för Enarsson som i vintras valde att återvända till Mjällby. Väl i division 1 svarade 24-åringen för nio mål, något han för FD tidigare i november berättade att han inte är nöjd med. 

Mjällby kom tvåa i division 1 och fick därmed kvala mot Örgryte i superettan. Mjällby vann första mötet på Strandvallen med 2-1 och efter att ha tagit ledningen även på Gamla Ullevi tydde mycket på att Mjällby skulle ta klivet upp till superettan.

Så blev det dock inte. Örgryte vände till 2-1 i andra halvlek och väl i förlängningen avgjorde hemmalaget i den 119:e minuten.

Det innebär att Mjällby stannar i division 1 och det står nu klart att Joel Enarsson lämnar klubben. Anfallaren väljer dock överraskande att stanna i samma serie, men att i stället gå till Mjällbys konkurrent Karlskrona.

– Han har de offensiva kvalitéerna som vi vill ha. En klassvärvning, säger sportchefen Peter Christenson till Blekingesport.