Foto: Bildbyrån

Roar Hansen lämnade Åtvidaberg – nu har han klart med nytt jobb. IFK Värnamo meddelar att Hansen är ny huvudtränare. Nu bildar han team med Jonas Thern.
– Det känns super att få komma till Värnamo och tillbaka till Småland, säger Hansen till klubbens hemsida.

IFK Värnamo tappade nyligen succétränaren Christian Järdler till Öster. Nu har man ersättaren klar: Roar Hansen tar över som huvudtränare. Hansen kommer närmast Åtvidaberg där han omplacerades till en managerroll i somras, men efter säsongen stod det klart att han skulle lämna. Nu är den tidigare HIF-tränaren klar för Värnamo. Ett tvåårsavtal är underskrivet.

– Det känns riktigt bra att vi har lyckats knyta till oss Roar Hansen. Roar har varit med på radarn ända sedan situation med Christian uppdagades och det känns glädjande att vi nu kan presentera honom som ny huvudtränare i föreningen, säger Värnamos sportchef Thomas Lundqvist till klubbens hemsida.

Hansen kommer att få en assisterande tränare men även ha Jonas Thern i teamet, där Thern främst kommer jobb med utvecklingen av de yngre spelarna. IFK Värnamo skriver att man i slutet av veckan hoppas kunna presentera en assisterande tränare.

– Det känns super att få komma till Värnamo och tillbaka till Småland. Det känns redan som att man har en relation med klubben, dels då man har spelat mot IFK så många gånger men även då man känner så många spelare och ledare som har varit i klubben, så som Peter Kuno Johansson, Jörgen Petersson, Joseph Baffo, Loret Sadiku, Freddy Söderberg med flera, säger Hansen till hemsidan.

– Efter att har haft en lite speciell situation under hösten där jag inte har arbetat ute på fotbollsplanen utan ansvarat för andra frågor i Åtvidaberg så känns det skönt att nu få gå tillbaka ut på planen. Det ska bli otroligt kul att få lära känna alla i organisationen och bygga vidare på klubbens framgångar.

IFK Värnamo slutade sexa i superettan den gångna säsongen, klubbens bästa placering i serien någonsin.