• Publicerat 27 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det ligger redan hybridgräs på Gamla Ullevi och Malmö FF kan snart också komma att spela på samma underlag. Nu berättar Öster att de från och med i sommar kommer spela sina matcher på hybridgräs.

Debatten om konstgräs kontra naturgräs har – och är fortfarande – en av allsvenskans största snackisar. Hybridgräset har därför varit ett välkommet inslag.

Hybridgräs, som är vanligt utomlands och som spelarna själva hyllar som mer vanligt gräs, är redan underlaget på Gamla Ullevi. Därmed spelar såväl IFK Göteborg, Gais som Örgryte sina hemmamatcher på det uppskattade underlaget.

Nyligen la Malmö FF hybridgräs på sin träningsanläggning och det finns även planer på att byta ut naturgräset mot hybridgräs på Swedbank Stadion (som nu kommer att börja heta något annat).

Nu står det även klart att ytterligare ett svenskt elitlag snart kommer att spela sina hemmamatcher på hybridgräs. Öster meddelar att de i juni kommer lägga det nya underlaget på Myresjöhus Arena och att klubben från Växjö sex veckor senare ska börja spela sina matcher på hybridgräset.