Foto: Bildbyrån

Pontus Wernbloom fortsätter att vara en bärande spelare för CSKA Moskva. Under söndagen sköt han matchens enda mål borta mot Rubin Kazan.

Under en period i IFK Göteborg spelade Pontus Wernbloom som anfallare. Såväl i landslaget som klubblaget CSKA Moskva har 30-åringen använts som slitvarg på innermittfältet, men på sistone har svensken fått ta steget upp som center borta i Ryssland.

Positionsbytet har blivit en succé för svensken. När CSKA Moskva 31 oktober besegrade Basel på bortaplan i Champions League med 2-1 var det Pontus Wernbloom som sköt segermålet och under söndagen blev han hjälte på nytt då han satte matchens enda mål borta mot Rubin Kazan.

Detta var Wernblooms tredje mål på de två senaste matcherna. CSKA Moskva ligger trea i den ryska ligan.

Efter EM-slutspelet 2016 tackade Wernbloom för sig i landslaget, men då det mesta tyder på att Jakob Johansson missar VM har Wernblooms namn bollats upp i diskussionen igen.