• Publicerat 24 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK avslutade 2017 års säsong med en träningsmatch under fredagen mot Sollentuna på Skytteholm. FD:s Casper Nordqvist fanns på plats i Solna och ger nedan sin syn på matchen som AIK vann med 3-1. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER AIK – SOLLENTUNA 3-1

Din bild av första halvlek?

– Sollentuna kunde tagit ledningen tidigt i matchen då Brwa Pishdari (mannen som sände den klassiska #kvalvakan för ett år sedan) kom fri, men AIK:s talangfulla målvakt Samuel Brolin svarade för en högklassig räddning. Efter kvarten spelad kom dock division 1-gängets ledningsmål efter ett oturligt självmål av Agustin Gomez. AIK ökade sedan trycket och efter fint förarbete av Bilal Hussein tryckte Henok Goitom in kvitteringen kort efter baklängesmålet. AIK sedan nära ett par gånger att ta ledningen i första halvlek.

Din bild av andra halvlek?

– AIK fortsatte trycka på och till sist kom 2-1 när Kristoffer Olsson efter samspel med Goitom placerade in ledningsmålet. I den 64:e minuten sköt Nicolas Stefanelli in slutresultatet 3-1 och det är omöjligt att inte tycka synd om Sollentunas annars duktiga keeper Douglas Jacobsen som här svarade för en målvaktstavla på argentinarens distansskott. AIK sedan nära att utöka flera gånger om där inhopparen Daniel Mushito träffade ribban i den 87:e minuten.

Vilka imponerade i AIK?

– Bilal Hussein på mitten är mycket spännande. 17-åringen är fin med bollen och har en bra blick för spelet. Med Blomberg, Ishizaki och Thern borta behöver AIK få in mittfältare och frågan är om inte Hussein förtjänar ett a-lagskontrakt. Nu var det visserligen ett division 1-lag som AIK mötte, men jag tycker att Hussein imponerade! Här har AIK i alla fall en spelare för framtiden som kan bli oerhört nyttig och viktig för laget. Kristoffer Olsson låg bakom mycket i anfallsväg och kunde ha gjort ett andra mål i matchen. Henok Goitom glänste också på topp och hade bra samspel med just Olsson.

På tal om Goitom var han väl med om något udda i slutet?

– Ja, hans vänner med Robel och Rim i spetsen (ni minns väl SVT:s ”Andra sidan EM” under 2012 som följde Henok tillsammans med polarna Robel och Rim?) fick äran att hålla upp nummerskylten och byta ut Goitom med tio minuter kvar att spela samtidigt som speakern då meddelade att AIK-stjärnans svensexa i och med detta började. Kompisarna tvingade på Goitom en röd dräkt och därefter försvann anfallaren in i omklädningsrummet. Roliga scener!

AIK hade Rafael York på provspel. Vad säger du om honom?

– Just den här matchen visade kanske inte kvicksilvret från Sandviken så mycket, men det råder ingen tvekan om att U18-landslagsmannen besitter en enorm potential – vilket han inte minst visade upp i kvalet till U19-EM i oktober. York har provtränat med klubbar som Milan och Watford, vilket säger en del. Han passar också perfekt in som wingback i AIK:s 3-5-2-system. Yorks kontrakt med Sandviken löper dessutom ut nu. Ett namn för AIK att fortsätta hålla ögonen på!