Foto: Bildbyrån

Mohammed Saeid lämnade 2014 allsvenskan och Örebro SK för en karriär i MLS – nu lämnar mittfältaren den amerikanska proffsligan. FD kan avslöja att Saeid inte förlänger kontraktet med Colorado Rapids, och nu är en allsvensk återkomst aktuell. Flera allsvenska toppklubbar har hört av sig, och det finns även intresse från danska Bröndby.
– Återvända till Sverige är högintressant, absolut, säger Saeids agent Michael Kallbäck till FotbollDirekt.se.

Mohammed Saeid har gjort stor succé i MLS. Efter att mittfältaren lämnade Örebro SK för tre år sedan så har hans karriär tagit fart ordentligt borta i USA, först i Columbus Crew under förre Hammarbytränaren Gregg Berhalter.

Saeid fick stort förtroende av Berhalter och hans status har ökat undan för undan i MLS. I oktober i fjol så lyfte MLS fram de bästa box-till-box-mittfältarna i ligan och rankade Saeid som fyra. Och det var i prominent sällskap: Steven Gerrard var etta och Frank Lampard tvåa. Saeid alltså fyra på listan och efter honom en viss Andrea Pirlo på femte plats.

Han draftades vid den tiden i fjol vidare till Minnesota men hamnade i mars i Colorado Rapids efter en trade, och där har han nu just avslutat säsongen. Saeid gjorde 29 matcher för Colorado i år.

LÄS: VALDE MLS FRAMFÖR AIK – ”MITT LIVS SVÅRASTE BESLUT”

Det fanns en option på ytterligare en säsong i Colorado Rapids, men FD kan avslöja att Saeid nu valt att inte utnyttja optionen. Därmed blir han klubblös och mycket talar nu för att han vänder hem till Sverige. Enligt uppgifter till FD så är ett antal allsvenska toppklubbar intresserade, liksom danska Bröndby och klubbar i Turkiet.

– Jag kommenterar inte klubbnamn. Men det finns intresse från klubbar i Skandinavien, säger Saeids agent Michael Kallbäck till FotbollDirekt.se.

– Sverige är högintressant, absolut. Det är superintressant. Han har gjort sina år där borta i MLS och vi tittar främst på att flytta från USA nu. Sedan har vi haft vissa diskussioner med andra amerikanska klubbar och stänger väl inga dörrar. Men främst tittar vi på alternativ i Europa.