• Publicerat 23 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Östersund är klart för sextondelsfinal i Europa League, detta efter att ha besegrat Zorya Luhansk med 2-0 på Jämtkraft Arena under torsdagskvällen. 

Efter två raka segrar i Europa League-gruppspelet mot Zorya Luhansk och Hertha Berlin fick Östersund bara med sig en poäng i dubbelmötet med Athletic Bibao.

Men i kväll på Jämtkraft Arena kunde slutspelsplatsen ändå säkras, detta vid seger mot Zorya Luhansk. Skulle Östersund inte ta chansen i afton fanns ändå ytterligare ett tillfälle då Hertha Berlin den 7 december väntar på bortaplan i sista omgången.

Östersund anföll direkt och innan ens minuten var spelad avlossade Ken Sema ett tungt skott med vänstern som gästernas keeper Lunin räddade till hörna.

Nära mål för Östersund på nytt i den åttonde minuten, men Gero fick inte riktigt träff på skottet med vänstern och Lunin räddade. ÖFK mycket bra i inledningen av matchen.

Östersund tappade sedan den tidigare totala kontrollen och Zorya Luhansk bjöds in i matchen, men det gjorde inte så mycket då Alhaji Gero styrde in Curtis Edwards inlägg i den 40:e minuten. Nigerianens tredje mål i Europa League-gruppspelet.

Till den andra halvleken annonserade Uefa Östersunds 1-0-balja som ett självmål. Därmed tillskrivs inte Gero målet. Sista ÖFK-spelare på bollen alltså Edwards.

Just Edwards slog i den 53:e minuten en fantastisk frispark som hans lagkamrater sånär lyckades styra i mål.

Tre minuter senare var det nära 2-0 på nytt, men Mukiibis tunga skott från distans tätt utanför.

I den 63:e minuten fick Saman Ghoddos på en bra träff utanför straffområdet och bollen höll på att segla in i krysset, men Lunin med högklassig räddning.

Fint anfall av Zorya och Iury fick ett kalasläge. Brassens skott var bra, men Keita svarade för en enastående räddning.

Med knappa kvarten kvar tog Saman Ghoddos emot bollen, sprintade mot mål och sköt ett mycket bra skott som letade sig in vid bortre stolpen. Ett drömmål av anfallaren!

Nära reducering i 89:e minuten, men ny strålande räddning av Keita. Denna gång var det Kharatin som sköt från nära håll.

Östersund hade inga problem att kontrollera 2-0-ledningen och i den 93:e minuten var det nära 3-0 när Bachirou frispelades av Sema. Skottet i bra läge dock utanför.

Östersund vann matchen med 2-0 och är därmed klart för sextondelsfinal i februari. Den 7 december väntar Hertha Berlin på bortaplan i sista omgången, ett Hertha Berlin som inte har något att spela för då gruppjumbon under torsdagskvällen föll med 3-2 borta mot Athletic Bilbao.

Baskerna, som nu är grupptvåa, är två poäng bakom Östersund och på så sätt behöver ÖFK vinna i Berlin för att garanteras gruppsegern – vilket genererar enklare lottning.

Östersunds startelva: Keita – Mukiibi, Papagiannopoulos, Pettersson, Somi – Edwards, Nouri, Bachirou – Sema, Gero, Ghoddos

Zoryas startelva: Lunin – Opanasenko, Svatok, Gretjsjkin, Suchotskij – Kharatin, Andrijevskij – Karavaev, Gordijenko, Gromov – Iury