• Publicerat 22 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Oscar Linnér förlänger med AIK – nu står det klart att U21-landslagsmålvakten skrivit på för tre nya år med Gnaget.
– Oscar har utvecklats under 2017. Han höll flest nollor och släppte in minst antal mål i allsvenskan, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Patrik Carlgren lämnade AIK efter förra säsongen och unge Oscar Linnér fick förtroendet som förstemålvakt.
Detta efter att ha gjort två allsvenska matcher under 2015 och två matcher 2016. I år har 20-åringen getts stort förtroende och stått samtliga matcher i allsvenskan utom en, då han var avstängd. Linnér har även tagit plats i det nya U21-landslaget under förbundskaptenen Roland Nilsson.

Samtidigt så har han suttit på utgående kontrakt under sin ”riktiga” debutsäsong i allsvenskan. Förhandlingar har pågått om en förlängning, och nu är det klart: Ett treårskontrakt är underskrivet. Det nya avtalet gäller till och med 31 december 2020.

– Oscar har utvecklats under 2017. Han höll flest nollor och släppte in minst antal mål i Allsvenskan. Till det har han också haft motgångar som han hanterat rakryggat och som gett honom erfarenhet att ta med sig framöver. Vi är mycket glada över att vi nått en lösning tillsammans med Oscar, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Oscar Linnér är glad över att ha ett nytt kontrakt på plats:

– Jag känner mig väldigt glad över att ha förlängt mitt kontrakt med AIK. Det har varit en period av ovisshet för min del där jag inte riktigt vetat vad som ska hända i framtiden. Det har funnits intresse från utländska klubbar där jag erbjudits mer pengar, men i den perioden av min karriär som jag är i just nu känner jag att speltid samt en miljö där jag trivs bra och känner motivation är det viktigaste.

– AIK har gett mig allt jag kunnat önska i form av förtroende och utveckling och jag tycker att det känns bra att visa min uppskattning gentemot klubben genom att förlänga mitt kontrakt. Jag ser med tillförsikt fram emot 2018 tillsammans med klubben i mitt hjärta, säger Oscar Linnér till hemsidan.

Linner berättar om utländskt intresse, och hans agent Martin Klette säger att det funnits bud från England:

– Oscar har haft konkreta bud från en engelsk Championship klubb och en annan utländsk CL-klubb men valde till slut att stanna i AIK där konkurrenssituationen trots allt är rimligare, säger Klette till Wagnsson Sport.

– Han har hela tiden sedan i våras haft AIK som huvudspår men det är klart att det lockar med de pengar och de resurser man erbjuder utomlands. Han är dock en förståndig kille som tänker långsiktigt och värderar speltid högt.