Djurgården gör en storsatsning på Sydafrika i vinter. Från Portugal och Atlantic Cup i fjol till Kapstaden i januari. 
– Det stämmer att vi planerar förberedelser i Sydafrika. Vi hade sagt att om vi tog en Europaplats så skulle vi göra en större satsning på försäsongen och det gör vi nu, avslöjar Bosse Andersson i dag för FotbollDirekt.se.

Djurgården går mot sitt första Europaår sedan 2008 och sportchef Bosse Andersson har nyligen bekräftat kontakter med Ola Toivonen.
Det händer saker i Dif efter ett framgångsrikt år som slutade med en tredjeplats.
Men i väntan på nya spelaraffärer står det nu klart att Dif väljer att lägga stora pengar på Sydafrika och där en utlandscamp 16-28 januari.

– Vi vill ha en förändring. Utmana oss själva ännu mer och ge spelarna någonting helt nytt, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

LÄS: DJURGÅRDENS RISKERAR FARLIGT JANUARIFÖNSTER

LÄS: AVLIVAR DIF:S DRÖM OM STORSTJÄRNAN

– Med kontaktnätet vi har i Sydafrika så är det en otroligt bra lösning som väntar för oss. Vi kommer att använda Ajax Cape Towns träningsanläggning och eventuellt också spela matcher där nere. Vi kommer att stanna i 12-13 dagar, inte exakt klart än så länge.

Lägret är emellertid förenat med stora kostnader. MFF lägger i storleksordningen 800 000 kronor på sin camp i Florida i USA och Djurgården liknande summor på Sydafrika.
– Det är klart att det kostar stora pengar men vi får mycket för pengarna och det här kommer att höja kvalitén för oss jämfört med i fjol, även om Portugal var bra för oss också.

Hur har ni resonerat med valet av Sydafrika?
– Det har funnits ett sug efter någonting nytt. Jag tror att man måste bryta mönster och inte se samma sak i år efter år. Sedan är vi några i Djurgården som var med för tolv år sedan när Djurgården senast var i Sydafrika och den otroliga känslan från då finns fortfarande kvar – och är någonting vi vill uppleva igen och ge de nya spelarna.
– Det viktigaste är att få maximala förberedelser och det kommer vi att få här inför vårt viktigaste år på många år.

Djurgårdens flygmaskin i år gick alltså till Portugal, det i början av året den 29 januari till 8 februari med Browns Sports & Leisure Club som högkvarter.