• Publicerat 21 november, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Olof Mellberg och Azrudin Valentic har gjort succé i Brommapojkarna. Men när BP nästa år gör comeback i allsvenskan så blir det med andra tränare. Det bekräftar nu klubben.
– Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar, säger Olof Mellberg till BP:s hemsida.

Olof Mellberg tog över Brommapojkarna i fjol i division 1, och tog klubben tillbaka till superettan direkt. I år så skrev BP historia genom att vinna superettan som nykomling.

Men när man gör comeback i allsvenskan så blir det utan Olof Mellberg och likaledes hyllade assisterande tränaren Azrudin Valentic. BP bekräftar nu att bägge lämnar klubben.

FotbollDirekt skrev under tisdagen att Mellberg hittills sagt nej till att förlänga med BP då han efterlyst en tydligare satsning med fler namnstarka nyförvärv. Senare uppgav Expressen att det var klart att Mellberg skulle lämna, liksom Valentic. Nu är det klart.

– BP går ut med denna information när beslut nu är fattade, både i syfte att undvika ryktesspridning, men framförallt för att visa uppskattning för de insatser och resultat som Olof och Azrudin har presterat tillsammans i BP, säger sportchefen Daniel Majstorovic till hemsidan.

– Jag är väldigt glad och stolt över det arbete vi gjort under min tid i BP, säger Mellberg och tackar spelarna och Valentic:

– Tack vare grymma spelare och ledare så lyckades vi ändå vinna Division 1 Norra och Superettan inom loppet av två år. En unik prestation i svensk fotbollshistoria som jag kommer att minnas med stolthet. Ett extra stort tack till min vän och arbetskamrat Vali för ett fantastiskt samarbete, fortsätter Mellberg och tillägger att han tackar klubbens Sportkontor och nu ser fram emot nya utmaningar.

Azrudin Valentic har tidigare uppgetts vara klar för Dalkurd. Han tackar Olof Mellberg för samarbetet och förklarar att han valt att tacka nej till en fortsättning när det stått klart att Mellberg skulle lämna.

– När det nu står klart att det inte blir någon fortsättning som tränare tillsammans, har jag fattat beslut om att lämna BP. Jag vill därför passa på att rikta ett stort tack till alla personer i och runt BP för två fantastiska år. Alla ledare, spelare och hela organisationen i BP runt omkring, säger Valentic till BPs hemsida.