• Publicerat 21 november, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Christian Järdler lämnar IFK Värnamo för Östers IF – efter ett infekterat bråk så har nu parterna kommit överens och succétränaren är klar för Öster.
– Det känns fantastiskt att det äntligen blivit klart, säger Järdler till Östers hemsida.

Christian Järdler tog IFK Värnamo till klubbens bästa placering i superettan någonsin. Det blev en sjätteplats för klubben den här säsongen.

Samtidigt har ett infekterat bråk blossat upp mellan Värnamo och Östers IF. Tidigare i höst stod det klart att Järdler var överens med med Öster till nästa säsong, och då Värnamo blev varse detta reagerade man starkt – Järdler hade kontrakt med klubben över nästa säsong och Värnamo hotade göra rättssak av det hela.

Men nu är bråket slut – Järdler har presenterats som ny tränare i Öster.

– Det känns fantastiskt att det äntligen blivit klart! Jag har i mitt eget huvud sett mig själv som Öster-tränare ett tag, så det är skönt att allt är på plats nu. Jag har redan köpt bostad och hela familjen flyttar till Växjö efter nyår. Jag skulle även vilja passa på att rikta ett tack till Martin Klette som bidragit till att processen nått i mål, säger Järdler till klubbens hemsida.

– Det finns många anledningar till att jag valde att tacka ja till Östers IF. Det är en fin, anrik klubb, med häftig historia i en trevlig stad med otroligt bra förutsättningar för att jobba med fotboll. Klubbens framåtanda och ambition ligger precis i linje med min egen och det lockar mig. När klubben berättade på vilka grunder de valt mig och gav mig bilden av vad de vill att jag ska göra i Östers IF och hur vi ska arbeta tillsammans så blev valet självklart.

 

Det handlar om ett treårsavtal för 35-årige Järdler.