Foto: Bildbyrån

Erdal Rakip har utgående kontrakt med Malmö FF – nu flirtar Östersunds FK med U21-landslagsmannen. ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg berättade inför Fotbollsgalan igår om klubbens intresse:
– Rakip skulle bli en världsspelare hos oss, säger Kindberg till fotbollskanalen.se.

Erdal Rakip har en kanonsäsong bakom sig i Malmö FF – den poängmässigt bästa hittills för den 21-årige mittfältaren, som gjorde åtta mål i allsvenskan.

Men kontraktet med MFF går ut, och nu lägger Östersunds ordförande Daniel Kindberg in en charmoffensiv:

– Vi har uttryckt vårt intresse för honom, det var ganska längesedan. Det är en spelare som passar speciellt hos oss. Han skulle bli en världsspelare hos oss, säger Kindberg till fotbollskanalen.se.

– Hans spelartyp, hans mentalitet, hans möjlighet att utvecklas tillsammans med oss, med mig och med Graham (Potter), det skulle göra att han skulle ta två steg till. Han skulle bli en landslagsspelare och en världsspelare inom ett och ett halvt år.

Kindberg säger att att han tror Rakip skulle få en bättre utveckling i Östersund än i Malmö.

– Det är min uppfattning, men om jag har rätt eller fel är en annan sak. Jag tror absolut att det är så, säger ÖFK-ordföranden, som dock tillägger att han inte har någon indikation på att Rakip själv skulle vilja lämna Malmö och flytta till Östersund.

– Jag har ingen indikation på det alls. Absolut inte.