• Publicerat 21 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

FotbollDirekt kunde på tisdagen avslöja att Johan Blomberg lämnar AIK. Nu står det klart att mittfältaren skrivit på för Colorado Rapids i MLS.

FotbollDirekt avslöjade tidigare på tisdagen att Johan Blomberg inte förlänger kontraktet med AIK, då han var nära att göra klart med en utländsk klubb.

Det hela bekräftas nu av AIK, som på sin hemsida meddelar att Blomberg lämnar. Det blir ingen förlängning av det treårskontrakt han skrev med klubben när han kom dit 2015. Gnaget har förhandlat med Blomberg men samtidigt har konkurrens kommit från annat håll och det står nu klart att 30-åringen skrivit på för Colorado Rapids i MLS.

– Vår önskan var att komma överens och den ambitionen upplever jag att vi delat med Johan i förhandlingsprocessen. Sedan har det till slut visat sig att vi inte kan matcha det äventyr som nu ligger framför honom och hans familj. Johan har burit AIK-tröjan med den äran och har representerat klubben på ett föredömligt sätt under sina tre år i AIK, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Blomberg tackar AIK och öppnar för en återkomst i klubben i framtiden:

– Jag vill tacka mina lagkamrater, ledarteamet, supportrar och alla runtomkring AIK Fotboll för tre fantastiska år. Det var ett otroligt svårt beslut att ta, men jag och min familj väljer att fortsätta våra liv på annat håll. Jag har under mina tre år burit AIK-tröjan med stolthet och hoppas få möjligheten att bära den igen i framtiden. Jag önskar klubben all lycka till kommande säsong, säger Johan Blomberg till hemsidan.

Colorado Rapids meddelar på sin hemsida att man skrivit tvåårskontrakt med Blomberg:

– Vi har haft ett öga på Johan ett ganska bra tag och han är någon som vi tror kommer addera en extra kreativ dimension till vårt lag, säger Rapids sportdirektör och tf General Manager, Pádraig Smith till MLS-klubbens hemsida.

Blombergs agent Martin Klette bekräftar att mittfältaren är klar för Colorado Rapids från och med nyår:

– Det har gått relativt snabbt med Colorado även om det har funnits intressenter i Danmark och Italien också under hösten. AIK har också visat att de vill ha kvar Johan. Men med den åldersfixering som finns inom fotbollen var detta delvis sista chansen för Johan att prova på spel i utlandet och jag tror det har spelat in en hel del förutom det ekonomiska, säger Klette i ett pressmeddelande.