Foto: Bildbyrån

Christian Järdler blev i dag klar som ny tränare i Östers IF. 35-åringen lämnar IFK Värnamo, där han gjort stor succé. Nu kan en Värnamo-spelare följa med Järdler till hans nya klubb. Enligt källor till FD så vill Öster värva mittfältaren Liridon Silka.

I går stod det klart att Christian Järdler tar över Östers IF.
Järdler, med spelarbakgrund i bland annat Malmö FF, har nu på kort tid slagit sig fram som tränare och i år ledde han IFK Värnamo till en sjätte plats i superettan – en bättre placering har klubben aldrig tidigare haft i serien.

Nu blir det alltså istället Öster. Och där kan också en spelare Järdler haft i IFK Värnamo nu hamna. Nu vill Öster ta in Liridon Silka.

27-årige Silka lämnade inför den här säsongen Jönköpings Södra, efter två år i klubben. Han skrev på för en säsong med IFK Värnamo, och just Christian Järdler var drivande i att ta Silka till klubben. Den defensive mittfältaren var framträdande under säsongen och startade 29 matcher för Värnamo.

Nu vill Östers nya tränare ta med sig Silka till sin nya klubb. Enligt flera olika källor till FD så ligger Öster på för att få mittfältaren, vars kontrakt med Värnamo alltså går ut i november. Enligt våra källor så finns ett färdigt kontraktsförslag från Öster att ta ställning till för Silka.

Samtidigt så finns konkret intresse från ett par andra superettanklubbar som också vill skriva kontrakt.