Foto: Bildbyrån

John Owoeri lämnade Häcken i vintras efter den allsvenska skytteligasegern och väl i Kina har det blivit succé med 14 mål under debutsäsongen. Nu kommer anfallaren att lämna sitt Boading Rongda, men någon allsvensk comeback blir det inte.
– Jag och min agent diskuterar nästa flytt, men jag kommer stanna i Kina, säger nigerianen till GP. 

Efter tre säsonger i Åtvidaberg lämnade John Owoeri det allsvenska degraderingslaget för spel i Häcken. Väl i Göteborgsklubben blev det succé och efter fyra baljor i sista omgången mot Falkenberg i den sanslösa 7-0-slakten stod det klart att nigerianen vann allsvenskans skytteliga på 17 mål.

Efter succén på Hisingen valde Owoeri att flytta till Kina och klubben Boading Rongda. 30-åringen har inte tappat målstinget. Trots att hans lag åkte ur den kinesiska andraligan smällde han in 14 mål – och det från en kantposition.

– Jag har visat dem! Jag gjorde 14 mål under säsongen och då spelade jag inte som anfallare utan som högerytter, säger Owoeri till GP.

Då Boading Rongda trillade ur kommer nigerianen inte att följa med ner i tredjedivisionen. I stället söker Owoeri ny klubb. Men de Häcken-supportrar som hoppas på en återkomst kommer bli besvikna. Någon allsvensk comeback blir det inte, i alla fall inte nu.

– Eftersom mitt lag åkte ur måste jag lämna. Utländska spelare kan inte spela i tredjeligan. Jag och min agent diskuterar nästa flytt, men jag kommer stanna i Kina.

För GP berättar Owoeri att han om 4-5 år kommer vara klar med fotbollen och att han därefter ska syssla med ”business”. Han medger också för tidningen att han någon gång kommer att flytta tillbaka till Sverige. 30-åringen är väldigt belåten med livet just nu.

– Jag är väldigt glad och stolt över mig själv. De två senare åren har jag varit i mitt livs bästa form. Allsvensk skyttekung, flytt till Kina och 14 mål där. Det är riktigt bra.