Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Efter tio raka guldbollar snuvades Zlatan Ibrahimovic i år på priset av Andreas Granqvist. Mittbacken, som tog över landslagets kaptensbindel efter Zlatan, tycker själv att han gjort sin bästa säsong i karriären men trots detta är han fortsatt öppen för att spela i superettan efter VM.
– Helsingborg är fortfarande aktuellt, säger 32-åringen till FotbollDirekt.se. 

För första gången på tio år stod det under måndagskvällen en ny spelare med Guldbollen. Zlatan Ibrahimovic korsbandsskada som han ådrog sig i april och som gjort att han före helgens comeback inte spelat fotboll på ett halvår, innebar att han den här gången snuvades på sin elfte raka guldboll.

I stället valde juryn att ge Andreas Granqvist det ärofyllda priset. Mittbacken, som i år varit en av landslagets absoluta nycklar till att Blågult för första gången sedan 2006 nu spelar VM kommande sommar, känner sig givetvis mycket hedrad över utnämningen.

– Det är klart att det varit snack efter Italien-matcherna att det varit aktuellt men jag tycker att det varit väldigt många spelare som gjort det bra. ”Foppa” (Emil Forsberg) var en av favoriterna och jag vill inte framhäva mig själv – vilket jag heller aldrig gjort. Jag är otroligt stolt och glad att juryn valde mig. Jag har alltid kämpat hårt och försökt hjälpa laget till så mycket framgång som möjligt och det är kul att de uppskattar det, säger Granqvist till FotbollDirekt.se.

Är 2017 ditt bästa fotbollsår någonsin?

– Ja, utan tvekan. Framförallt i landslaget med tanke på de förutsättningar som vi gick in med. Ny förbundskapten, flera spelare som slutat och en otroligt tuff grupp. Sedan fick vi det svåraste motståndet i Italien. Det har utan tvekan varit min bästa säsong så här långt.

Andreas Granqvists kontrakt med Krasnodar löper ut till sommaren och trots att 32-åringen gjort sin bästa säsong i karriären är han fortsatt öppen för att flytta hem till Helsingborg och spela i superettan efter VM.

– Vi får se till sommaren. Just nu är det fullt fokus på sista delen av säsongen med klubblaget och sedan ser jag fram emot ett VM. Helsingborg är fortfarande aktuellt och det har jag varit ganska tydlig med. Men jag får ta en ordentlig funderare och för första gången är jag free transfer till sommaren, men Helsingborg är fortfarande ett alternativ.

Är det helt uteslutet att stanna i Ryssland?

– Det ska mycket till. Man ska aldrig säga aldrig, men jag har varit här i fem år och jag har en familj att tänka på som är ganska nöjd nu om man säger så. De vill gärna flytta hem, men vi får se vad som händer.

Odds på svensk fotboll - från Allsvenskan till Division 5! Bli kund hos Coolbet och få gratisspel varje vecka hela året ut!