Foto: Bildbyrån

Dalkurd har velat spela sina allsvenska matcher i Gävle 2018 – nu är det klart: Gävle kommun bekräftar nu det hela i ett pressmeddelande.

Dalkurd och Gävle kommun har undertecknat en avsiktsförklaring, vilket innebär att klubben kan spela sina allsvenska hemmamatcher i Gävle nästa år.

Gävlen kommun går nu ut med ett pressmeddelande, Dalkurd spelar sina 15 allsvenska hemmamatcher 2018 på Gavlevallen i Gävle. En arena man kommer dela med Gefle IF.

– Det är nu viktigt att vi tillsammans med Gefle IF och Dalkurd hittar samarbetsformer. Det arbetet startar den här veckan, säger Johan Öholm, chef Fritid Gävle kommun i pressmeddelandet.

Få Dalkurd och Gefle IF spelar i olika divisioner nästa år så finns ingen risk för matchkrockar, säger Johan Öholm.

– Det finns ingen risk för krockar. Det är Svenska fotbollförbundet som sköter matchschemat för både allsvenskan och superettan. Redan idag är Gavlevallen en så kallad reservarena för Dalkurd. Nu fungerar den som reservarena för alla deras allsvenska hemmamatcher under 2018. Vi har informerat Gefle IF Fotboll genom klubbdirektör Pär Lagerström och Malin Rogström tf ordförande i Gefle IF.

Dalkurd har velat flytta verksamheten från Borlänge och Uppsala kom tidigt upp som förstaalternativ. När nya Studenternas IP står klart 2020 ämnar Dalkurd spela sina matcher där, men i nuläget ser det alltså ut som att träningar och daglig verksamhet flyttas till Uppsala, medan matcherna spelas i Gävle.