Foto: Bildbyrån

Hammarby sålde Joseph Aidoo till belgiska Genk i somras. Nu går den ghananske mittbacken mot ett större genombrott i Belgien. Åttonde raka matchen från start i dag när Genk slog Zulte-Waregem, och Aidoo hyllades för sin insats. 

När Hammarby sålde Joseph Aidoo till Genk i somras så var det den största utlandsförsäljningen för Bajen sedan Linus Hallenius gick till Genoa 2010. Knappa 15 miljoner var övergångssumman när Aidoo i juli lämnade de grönvita.

Den ghananske mittbacken fick inledningsvis nöta en hel del bänk, men i hemmamatchen mot Oostende i slutet på september så gavs han chansen att debutera från start – och sedan dess har han inte släppts sin plats i startelvan.

Åtta raka starter nu för Aidoo, och under de åtta matcherna har Genk heller inte förlorat en enda. Tre segrar och fem oavgjorda har det blivit sedan den förre Hammarbyförsvararen kommit in i laget. På de åtta matcherna har Genk släppt in totalt fem mål, men på de fem senaste inte ett enda insläppt. Aidoo gjorde i slutet på oktober också sitt första mål för Genk när han nickade in matchavgörande 1-0 mot storklubben Anderlecht.

I dag borta mot Zulte-Waregem så startade Aidoo i Genks mittförsvar på nytt. Det blev seger 1-0 för Genk, efter att spanjoren Alejandro Pozuelo nätat tidigt i matchen. Framspelningen kom från förre Helsingborgsförsvararen Jere Uronen.

Zulte-Waregem jagade sedan kvittering men Genk höll rent, och Joseph Aidoo hyllas efter matchen. Bland annat så utses Aidoo till ”Man of the match” av tv-kanalen Sporza. ”Joseph Aidoo var återigen klippan i Genks försvar. Med ett par avgörande ingripanden så hade han stor del i den knappa segern”, skriver Sporza i motiveringen.