Foto: Casper Nordqvist

SOLNA. Carlos Garcia Ambrosiani, som efter spel i Juventus, Perugia och Parma lirat de två senaste säsongerna i Brage, sitter på utgående kontrakt och den 24-åriga mittbacken lämnar dörren öppen.
– Vi får se vad som händer, men jag sitter lugnt i båten, säger Garcia till FotbollDirekt.se. 

Som 17-åring lämnade Carlos Garcia Ambrosiani Djurgården för spel i Juventus 2010. Två år efter det påskrivna kontraktet var han en av primavera-lagets bästa spelare och fick därför testa på med a-laget och träna tillsammans med spelare som Alessandro Del Piero och Giorgio Chiellini.

Mittbacken stagnerade sedan i utvecklingen och lånades ut till Perugia innan Parma köpte loss honom 2013. Den tvååriga sejouren i den före detta storklubben blev allt annat än lyckosam och efter utlåningar till såväl danska Brønshøj som Jönköping Södra bröts kontraktet 2015 när det stod klart att Parmas extremt misskötta ekonomi ledde till att klubben gick i konkurs och Parma degraderades från Serie A till Serie D.

Garcia miste sina pengar i det konkursande Parma och efter några månader i Huddinge hösten 2015 skrev mittbacken på för Brage i division 1. Väl där har den nu 24-åriga stockholmaren fått ett rejält lyft och i år var han en bärande spelare i Borlängelaget som säkrade en plats i superettan 2018.

– Vi har stått för en fantastisk säsong som vi är stolta över, säger Garcia som dock inte vet om han kommer stanna i Brage.

– Vi får se. Jag har utgående kontrakt och det är inte riktigt klart vad som händer i framtiden, berättar 24-åringen för FotbollDirekt.se.

Vad är du sugen på?

– Vad ska man säga… Det är klart att Brage är ett alternativ, men vi får se vad som händer. Det är tidigt än så länge och jag tar det som det kommer. Jag ligger lågt.

Har du fått några anbud?

– Ingenting konkret, men jag har heller inte fått något anbud från Brage.

Hur mycket bättre spelare är du nu sedan du kom tillbaka till Sverige?

– Jag vet inte. Det är svårt att jämföra. Jag hade ett par struliga sista år i Italien med konkursen i Parma och så. Jag bestämde mig för att släppa all prestige och kom till Brage för att komma igång igen. Det är precis så det också blivit. Det lät som ett spännande uppdrag att inom två år ta upp Brage till superettan och det har vi nu lyckats med så det känns jättebra.

Felix Beijmo är ett exempel på en spelare som gått direkt från division 1 till allsvenskan och nu gjort succé där. Känner du dig också redo för att ta klivet till allsvenskan?

– Det är inte jag rätt man att svara på. Kommer det anbud är jag väl redo, men kommer det inga anbud därifrån är jag inte redo antar jag.

När vill du ha klart med ny klubb?

– Jag har ingen deadline. Jag sitter lugnt i båten. Vi tränar november ut och sedan har jag lite semester. Vi får se vad som händer.