• Publicerat 18 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Händelserik vecka för Emil Forsberg: I måndags spelade han Sverige till VM, och på lördagen första målet för säsongen i RB Leipzig.

Tillbaka till klubblagsvardagen för de svenska VM-kvalhjältarna nu i helgen. Emil Forsberg var framträdande i dubbelmötet mot Italien där Sverige sensationellt tog sig till VM nästa sommar. I dag startade Forsberg som vanligt för sitt RB Leipzig, och då kom säsongens första ligamål.

Forsberg och Leipzig mötte Bayer Leverkusen på bortaplan och tog tidigt ledningen på straff genom tyske landslagsmannen Timo Werner. Leverkusen kvitterade strax före halvtid men det dröjde inte länge efter paus innan Leipzig var i förarsätet igen. En hands i eget straffområde av Leverkusens Benjamin Henrichs gav både utvisning och straff Leipzig.

Forsberg tog hand om den straffen och drog in den med kraft under Leverkusenmålvakten Bernd Leno. Kevin Volland kvitterade dock till 2-2 med dryga kvarten kvar och 2-2 blev slutresultatet. Forsberg byttes ut fem minuter från slutet.

RB Leipzig kvar på andra plats, 23 inspelade poäng, men man tappade gentemot serieledande Bayern München som vann klart hemma mot Augsburg (3-0) och nu har sex poäng ner till Forsbergs gäng. Borussia Dortmund är trea (20 inspelade poäng).