Foto: Bildbyrån

AIK har förhandlat om en förlängning med Chinedu Obasi. Men enligt uppgifter till FD så är parterna väldigt långt i från varandra, och AIK ska nu ha meddelat att man inte kan sträcka sig längre lönemässigt med stjärnan.

Chinedu Obasi blev en stor succé i AIK när han kom in på korttidskontrakt förra hösten. Den Bundesligameriterade nigerianen gjorde sex mål och tre assists på tio matcher i fjol höst, men lämnade sedan Gnaget och flyttade vidare till Kina (Shenzhen FC).

I somras så var han åter i AIK, med ett liknande upplägg. Kontraktet skrevs återigen bara för höstsäsongen. Obasi inledde strålande med mål borta mot Braga i Europa League-kvalet och nytt mål direkt i allsvenska comebacken mot Sirius.
Skador har dock ryckt sönder hösten något men han avslutade starkt och slutade på fem mål på nio matcher.

Nu talar dock allt för att det inte blir mer. Obasis agent var i Sverige i slutet av oktober men man lyckades inte komma överens om en förlängning med AIK då. Parterna var långt i från varandra där Obasi vill ha väsentligt mer i lön än vad han erbjudits av AIK.

En fortsättning i AIK ser osannolik ut. Enligt uppgifter till FD så har förhandlingarna kört fast och med mindre än att Obasi accepterar det bud han erbjudits så blir det ingen förlängning. Enligt FD:s uppgifter så har AIK meddelat att man inte kan sträcka sig längre än man gjort.

Därmed lär anfallsstjärnans karriär fortsätta någon annanstans. I går avslöjade FD att två MLS-klubbar visar intresse för Obasi.