• Publicerat 17 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

För två år sedan spelade Åtvidaberg i allsvenskan. Efter att nu åkt ur superettan väntar division 1 nästa år – och det med en ny tränarduo.

Efter Åtvidabergs fritt fall i seriesystemet tar klubbikonerna Daniel Hallingström och Pontus Hydén (tidigare Karlsson) över som tränare för klubben. Duon var under många år stora profiler på Kopparvallen och nu är det upp till de tidigare elitspelarna om Åtvidaberg ska kunna ta klivet upp till superettan nästa säsong.

– Det är klart att det finns ett tufft jobb att göra, till att börja med med att bygga upp en stark trupp. Men jag vet att det finns en del spelare på marknaden som är tillgängliga och intresserade, säger Daniel Hallingström till Corren.

Varken Roar Hansen eller Andreas Thomsson blir kvar i ÅFF, som alltså körde ner ÅFF från allsvenskan till division 1 på två år. Enligt Corren ska den gamla Åtvidabergsspelaren Thomas Olsson, som även lirat i Norrköping, Malmö och Göteborg, varit aktuell för ÅFF som tränare – men enligt tidningen tackade Olsson nej till jobbet.