Chinedu Obasi kan vara på väg bort från Sverige. Nu är AIK-stjärnan, enligt uppgifter aktuell för två olika amerikanska klubbar som tittar på den 31-årige nigerianen. 

Efter att den första sejouren hastigt tog slut i AIK hösten förra året så återkom den hyllade nigerianske stjärnan i somras efter en tid i kinesiska Shenzhen.
Kontraktet skrevs året ut och stjärnan skrev på ett avtal, som enligt uppgifter var väsentligt bättre än det första och inklusive signing bonus värt cirka 150 000 i månaden.

Nu är hans framtid i AIK i farozon.
Obasi och AIK har än så länge inte kommit överens om lön och det förre Bundesligaproffset uppges inte vara nöjd med en lön som skulle innebära en sänkning för honom, enligt vad FotbollDirekt erfar, till omkring 100 000.
Själv har Obasi tidigare sagt bland annat så här:
”Min agent är i Stockholm och diskussionerna pågår. Jag vill stanna”.

LÄS: LÅNGT IFRÅN AIK

Frågan är nu om det är på väg att spricka för gott med Sverige för ett AIK-namn som skapat så stora rubriker?
Klart är nu i alla fall att 31-åringen är aktuell för MLS. Enligt uppgifter till FD visar två icke namngivna MLS-klubbar intresse och Obasi själv uppges vara intresserad. De två klubbarna ska vara några av de mest ansedda i MLS.

Två olika källor för FD hävdar båda att kontakter från amerikanskt håll är tagna med Obasi och pågår, jämte samtalen med AIK.