• Publicerat 16 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Yoshimar Yotun är klar för VM. Den förre MFF-favoritens Peru tog sig i går kväll till Ryssland. Yotun och kompani fick uppleva en yra av jättelika mått – sådan virvel så att självaste presidenten bad om att – snälla, fira nu inte för mycket.

Peru är klart för VM i Ryssland och är det som allra sista nation överhuvudtaget. För första gången på 35 år når nu Peru ända fram från det sydamerikanska kvalet och gör det med, inte minst, ett allsvenskt namn.
Yoshimar Yotun lämnade i somras MFF för Orlando i MLS och spelade som exempelvis den här gången en halvtimme med ett inhopp i andra halvlek.

Och vilket konststycke de lyckades med när de tog den fattiga nationen med över 30 miljoner invånare till ett självaste fotbolls-VM.
”Tack till våra krigare som skänker oss den här glädjen. Nu firar vi ansvarsfullt”, skrev presidenten Pedro Pablo Kuczynski på Twitter, enligt Sydsvenskan.

Inte sedan 1982 hade Peru en plats i ett VM – nu har de det igen genom 2-0-segern i natt i det andra playoffmötet med Nya Zeeland.

– Uppdraget är fullbordat. Tack. Vi har lyckats något väldigt viktigt för landet. Jag är väldigt känslosam, förklarade, Perus förbundskapten Ricardo Gareca efter den historiska segern.
PedroPablo Kuczynski, enligt Sydsvenskan.

Men inte nog med det – Yotun och de andra hjältarna rör nu om på regeringsnivå då presidenten innan det var avgjort hade lovat att om Peru tog sig till VM så skulle dagen det sker göras om till en ny helgdag i Peru.