Foto: Bildbyrån

En mycket tråkig nyhet mitt i VM-glädjen: Jakob Johansson, som sköt Sverige till VM, riskerar missa slutspelet nästa sommar. I dag bekräftas att Johansson dragit av korsbandet.
– Jättetråkigt för Jakob, lider med honom, säger Janne Andersson på dagens presskonferens enligt Sportbladet.

Jakob Johansson gjorde det enda målet i play off-dubbelmötet med Italien. I fredags tryckte den förre Blåvittmittfältaren in 1-0 på Friends Arena och efter en bragdartad insats och 0-0 i Milano så är Sverige sensationellt klart för VM.

Men Johansson riskerar missa festen. Matchen i går tog slut tidigt för 27-åringen. Han såg ut att vrida till knäet i gräset och fick bäras ut på bår.

I dag bekräftar förbundskapten Janne Andersson att det handlar om en korsbandsskada.

– Jakob drog främre korsbandet, så han är borta ett tag. Den största hyllningen var när vi tog en skål för den stora Jakob. Det är synd om honom, säger Andersson på presskonferensen.

– Jättetråkigt för Jakob, jag lider med honom.

Med tanke på att vi är halvvägs in i november och VM startar i juni nästa år så ser det svårt ut för Johansson att hinna tillbaka.

– En korsbandsskada tar sex månader, det kan gå snabbare eller ta längre tid. Det blir lite snålt, inga stora marginaler. Halvår från nu är vi i mitten av maj, det är då vi ska ta ut truppen. Hoppas på snabb rehab.