Foto: Bildbyrån

Efter ett succéartat år i IFK Värnamo blev Petar Petrovic under måndagen klar för Brommapojkarna. Den tidigare MFF-spelaren drabbar nu inte bara samman med de svenska mästarna i allsvenskan – utan även i Svenska cupens gruppspel.
– Jag har tänkt på det och det kommer helt klart bli speciellt, säger 22-åringen till FotbollDirekt.se. 

Efter tre år i Malmö FF:s a-lag lämnade Petar Petrovic MFF efter 2015 års säsong, en klubb som han även tillhört som junior.

Ny adress blev Ängelholm med Christian Järdler som tränare. När Järldler lämnade för Värnamo tog han med sig den tekniska yttern som i år gjort succé i den småländska klubben. Fem mål och tolv assist blev det för 22-åringen i år och under måndagen meddelade Brommapojkarna att de värvat Petrovic.

Men det var inte bara den allsvenska nykomlingen som var ett alternativ för Malmösonen.

– Det fanns några andra klubbar som också var intresserade, men BP kändes rätt från första början så jag är nöjd, säger Petrovic till FD.

Vad var det för andra klubbar?

– Det var några andra i allsvenskan och sedan från den norska ligan.

När FotbollDirekt intervjuade Petrovic i december förra året hade yttern gjort ett bra år i ett krisande Ängelholm och redan då ansåg han sig vara redo för allsvenskan.

– Mina spetsegenskaper håller för allsvenskan, det är nog inte så många i Sverige som är bättre än mig en mot en offensivt. Mitt mål är att spela i allsvenskan nästa säsong och det finns intresse. Speltid är också viktigt, men jag tror att jag kommer klara av att spela i en allsvensk klubb, sa han till FD för ett knappt år sedan.

Nu blir det alltså allsvenskan för Petrovic, som skrattar när han får höra om citatet att få i Sverige är bättre än honom en mot en.

– Haha, jag håller väl med. Det är min spetsegenskap, men jag ska inte vara lika kaxig i år. Jag ska visa på planen i stället.

Hur mycket har Christian Järlder betytt för dig?

– Jättemycket. När jag kom från MFF till Ängelholm gav han mig chansen och tog den. Jag har jättemycket att tacka Järdler för och det är han som fått mig tillbaka.

Nu får du Olof Mellberg som tränare. Måste kännas häftigt?

– Ja, han har gjort ett jättebra jobb. Man får heller inte glömma hans assisterande, Valentic (Azrudin). De båda har gjort det fantastiskt i BP och det känns som en bra miljö för mig att spela fotboll i. Jag tror det kommer passa mig perfekt.

Kan BP överraska och bli en pigg allsvensk nykomling?

– Absolut. Vi har en bra trupp och kommer säkert få in fler spelare. Vi har bra tränare och en tydlig spelidé. Det här kommer bli bra.

Som 18-åring gjorde Petar Petrovic fyra allsvenska matcher för Malmö FF och efter att ha varit i klubben i såväl junior-som a-laget medger han att det kommer bli speciellt att möta sin gamla klubb i allsvenskan och även i Svenska cupens gruppspel kommande säsong.

– Jag har tänkt på det och det kommer helt klart bli speciellt. Det blir något extra och väldigt kul! Jag såg att vi möts redan i cupen så det blir roligt.