Ahmed Yasin är tillbaka i AIK. I dag har det blivit känt att en lösning med Häcken har fallit. En rejäl vändning då stjärnan såg ut att vara förlorad och till och med hade en option med göteborgarna.
– Men det är inte alls konstigt. Alla parter måste ju vara överens och nu ville både spelare och AIK en sak och då blir det så, konstaterar AIK:s sportchef Björn Wesström för FotbollDirekt.se.

Ahmed Yasin lämnade i somras AIK och frågan är om inte irakiern hunnit med att spela sitt livs fotboll under de senaste månaderna.
Upplägget när han släpptes i väg av Rikard Norling blev av det slaget att det såg ut som att han tog farväl av AIK.
Ett lån säsongen ut och med en option för Häcken att ta stjärnan för en fastslagen summa. Från enbart streck i kolumnerna för AIK under våren så slog han plötsligt till med 6+2 poäng i Häcken och göteborgarna ville köpa loss honom.

LÄS: VET INTE VAD HAN SKA SÄGA – TILLBAKA I AIK

Men nu går Häcken snöpligt miste om en spelare som Mikael Stahre hjälpte till fotfäste igen. Och beslutet är Yasins eget tillsammans med AIK. Häcken ville men hur AIK:s landslagsman ville annorlunda.
– Han har blivit en bättre spelare under den här tiden så det är bara att gratulera AIK, säger sportchef Björn Wesström till FotbollDirekt.se.

Annars har bilden in i det sista varit en helt annan mellan AIK och Yasin denna höst. Vindarna har verkligen vänt kring ett namn som såg förlorat ut med kommentarer från huvudpersonen själv för Sportbladet som: ”De skulle AIK tänkt på innan de lånade ut mig i så fall” och:
”Spelar de vidare med det här systemet och har samma tränare så kommer det bli lika svårt som det varit under det senaste året för mig. Då får man väl komma på en lösning”.

LÄS: RASMUS LINDQVIST ÄLSKAR SITT NYA AIK-LIV

Men Ahmed Yasin tillbaka på Friends igen kan handla om en kortsiktig lösning mot januarifönstret.
Enligt vad FotbollDirekt erfar så handlar Yasins återvändande till stora delar om att han har utländska alternativ som huvudspår.
Björn Wesström igen:
– Han vill spela i AIK 2018 och att det är huvudplanen. Det är det enda jag kan säga.

Så han har alla möjligheter till en nystart i AIK, trots allt?
– Det tycker jag är hela huvudsyftet med att välja att låna ut en spelare och hoppas på att spelaren just utvecklas och sedan förhoppningsvis få chansen att få tillbaka en bättre spelare än som lämnade.

Hur ser du på hans månader i Häcken?

– Vi vet ju vad han har i sig och det har han fått ut nu. Fått ut mer av sina egenskaper. Men han är ju hårt arbetande och med fina fötter och visat kvaliteter som vi från början har sett.