Foto: Bildbyrån

Han var AIK:s yngste spelare någonsin i allsvenskan när han debuterade – nu kan tidigare stortalangen Christian Kouakou vara på väg tillbaka till Gnaget. Kouakou är en av tre provspelare när AIK möter Brage i träningsmatch på fredag.

AIK möter Brage i en träningsmatch på Skytteholm nu på fredag. Nu meddelar Gnaget på sin hemsida att tre provspelare kommer medverka.

En av dessa anfallaren Christian Kouakou, som var rejält hajpad när han 2011 kom upp i AIK:s a-lag. Han debuterade i allsvenskan samma år (mot Gefle i juli det året) och blev klubbens yngste genom tiderna i allsvenskan, 16 år, 2 månader och 27 dagar.

Men det lossnade aldrig riktigt och Kouakou lämnade AIK permanent 2014, då för Brommapojkarna. Den senaste säsongen har spenderats i Nyköping i division 1 där 22-åringen fått det att lossna med 16 mål i år.

Förutom Kouakou testas två Vasalundspelare. Dels 18-årige anfallaren Maï Traoré, som under hösten gjort åtta mål i U19-allsvenskan för Vasalund.

Även 22-årige ytterbacken Axel Björnström, som tidigare testat med AIK representerat klubben i U21-sammanhang. Björnström sägs också dra till sig intresse från Sirius men nu testas han alltså av AIK på fredag.