Foto: Bildbyrån

Anton Tinnerholm meddelade nyligen att han lämnar Malmö FF. I förra veckan presenterades Eric Larsson som ersättare och Sundsvalls lagkapten Tommy Naurin är övertygad om att de svenska mästarna inte kommer att sakna Tinnerholm.
– Eric Larsson är bättre, konstaterar målvakten för FotbollDirekt.se. 

Sedan ankomsten sommaren 2014 har Anton Tinnerholm varit en av Malmö FF:s bästa spelare. Nyligen meddelade högerbacken att han inte kritar på nytt kontrakt med svenska mästarna och därmed lämnar han nu allsvenskan.

I torsdags presenterade MFF Tinnerholms ersättare i form av Eric Larsson från Sundsvall och skåningarna kan sitta lugnt i båten. Det hävdar ”Giffarnas” målvakt Tommy Naurin som gjort fem säsonger ihop med Eric Larsson.

– Han är bättre än Tinnerholm. Eric har varit ovärderlig för oss och nu ska jag inte tala om Tinnerholm, men i min bok är Eric Larsson den bästa ytterbacken i serien. Jag är visserligen ruggigt färgad, men det är så jag tycker, konstaterar Tommy Naurin för FotbollDirekt.se.

Nu tappar ni er bästa spelare. Hur ser du på det?

– Det gör vi varje år. Det är verkligen så. Det är alltid 2-3 nyckelspelare som lämnar, men den här gången valde klubben att behålla Eric Larsson säsongen ut och Marcus Danielsson, som sitter på utgående kontrakt, är än så länge kvar och det tror jag har varit jätteviktigt. Jag gillar att föreningen valt att göra så här och det har ju visat sig vara rätt. Hade Eric Larsson lämnat i somras vet jag inte om vi grejat det här.

Han har varit så pass viktig för er alltså? 

– Ja, det är bara att kolla på poängen som han gjort som högerback, högerytter eller vad man nu ska kalla det. Han har gjort flest poäng och även den som skjutit mest i laget. Utom honom hade vi haft det tuffare.

I sista omgången säkrade Gif Sundsvall det allsvenska kontraktet, detta efter att ha besegrat IFK Göteborg på bortaplan med hela 3-0 samtidigt som Jönköpings Södra bara spelade 0-0 hemma mot Östersund. Tommy Naurin satt på bänken och såg i stället William Eskelinen spika igen. 33-årige Naurin känner flåset i nacken från sin tolv år yngre konkurrent.

– Jag känner alltid flås från alla som varit med här. William är en jätteduktig målvakt och platsen är öppen. Jag prenumererar inte på målvaktsplatsen mellan stolparna, även om jag haft den ett bra tag nu (skratt).

Varför spelade du inte mot Blåvitt?

– Jag har varit sliten och lite skadad. Jag var osäker redan mot Hammarby i omgången innan, men då gick det väl okej. Under veckan blev det dock värre och Joel (Cedergren, tränare) valde att spela med William, vilket med facit i hand var helt rätt.

Ni har legat nere i botten hela säsongen och dessutom plågas ni av en svag ekonomi. Har det varit ett jobbigt år?

– Ja, det har varit tufft. Sportsligt är vi vana att behöva slåss för vår överlevnad, men det har varit tufft med ekonomin.

Spelarna i Sundsvall har nu semester och Tommy Naurin hoppas på ett mer stabilt år 2018.

– Just nu andas vi ut. Ansträngningen har varit hög, men det är klart att vi måste reflektera över det jobb som ska göras och det har redan påbörjats. Som tur är slipper jag dra i de trådarna, men jag hoppas att vi kan norpa några guldkorn och att vi därmed kan få in lite nytt blod till nästa säsong.